Εγρηγοροτα

Εγρηγοροτα

 

 

Η πραγματική έννοια του Εγρηγοροτος

 

Η λέξη "Εγρηγορός" προέρχεται από την ελληνική λέξη Εγρήγοροι, που σημαίνει "παρατηρητές", η οποία μεταφράζεται επίσης ως "Γρήγοροι". Η λέξη εμφανίζεται στη μετάφραση των Εβδομήκοντα του Βιβλίου των Θρήνων, καθώς και στο Βιβλίο των Ιωβηλαίων και στο Βιβλίο του Ενώχ. Ακόμη και αν προέρχεται από τη λέξη Γρήγοροι, η οποία απέκτησε μια κάπως αρνητική όψη με την πάροδο του χρόνου, η γενική έννοια του Εγρηγορότος δεν είναι κακή. Ο Gaetan Delaforge, στο περιοδικό Gnosis Magazine το 1987, ορίζει το Εγρηγορός ως ένα είδος ομαδικού νου που δημιουργείται όταν οι άνθρωποι ενσυνείδητα συναντιούνται για έναν κοινό σκοπό.

 

Όταν μια ομάδα ανθρώπων προσεύχεται και διαλογίζεται συλλογικά για έναν στόχο, ένα Εγρηγορός προστασίας και ευλογίας στέλνεται προς τα έξω, ως ένας κύκλος Φωτός που θωρακίζει και διασφαλίζει τον σκοπό των προσευχών.

 

Ψυχολογικά μιλώντας, ένα Εγρηγορός είναι εκείνη η "ατμόσφαιρα" ή "προσωπικότητα" που αναπτύσσεται μεταξύ ομάδων ανεξάρτητα από κάθε μέλος της. Είναι το συναίσθημα ή η εντύπωση που έχετε όταν μπαίνετε σε μια γειτονιά που "μοιάζει διαφορετική" από τη γύρω περιοχή, ή όταν επισκέπτεστε μια λέσχη ή μια ένωση που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

 

Σε ένα απόκρυφο ή μαγικό πλαίσιο, ένα Εγρηγορός είναι ένα γενικό αποτύπωμα που περιβάλλει μια ομαδική οντότητα. Είναι η σύνοψη των φυσικών, συναισθηματικών, νοητικών και πνευματικών ενεργειών που παράγονται από δύο ή περισσότερους ανθρώπους που δονούνται μαζί προς τον ίδιο στόχο- είναι ένα υποπροϊόν της προσωπικής και συλλογικής δημιουργικής μας διαδικασίας ως συνδημιουργοί της πραγματικότητάς μας.

 

Ένα Εγρηγορός έχει εξελιχθεί σε σημείο να αποκτήσει μια ανεξάρτητη ύπαρξη ως οντότητα ή ως μια σκόπιμα δημιουργημένη οντότητα, όπως ένας υπηρέτης, που έχει αποκτήσει δύναμη πολύ μεγαλύτερη από τον αρχικό της σχεδιασμό. Για έναν μη θρησκευόμενο ασκούμενο της μαγείας, ένα Εγρηγορός και ένας θεός ή μια θεά θα ήταν εναλλάξιμοι όροι. Για έναν θρησκευόμενο επαγγελματία της μαγείας, ένα Εγρηγορός θα ήταν ακριβώς κάτω από το επίπεδο ενός θεού ή μιας θεάς.

 

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπινων όντων, τόσο των ενσαρκωμένων όσο και των μετενσαρκωμένων, συνδέονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με έναν Εγρηγορός.

 

Ένα Εγρηγορός (ή αστρικός νους της Ομάδας) μπορεί να είναι είτε αρνητικό είτε θετικό, ανάλογα με το επίπεδο δόνησης και τη συχνότητα. Οι περισσότερες συνδέσεις με αρνητικά Εγρηγορότα προέρχονται από αρνητικά συμβόλαια που γίνονται με φυσικές ή αστρικές οντότητες σε αντάλλαγμα για εξουσία, δόξα ή υλικά αγαθά. Επίσης, ορισμένα από αυτά τα συμβόλαια ή τις συμφωνίες μπορεί να προέρχονται από συναισθηματικές διώξεις, οι οποίες σε κάποιο σημείο γεννήθηκαν από την πρόθεση να κρατήσουν το θύμα υπό την κυριαρχία του σε έκταση διαφόρων γήινων και παράλληλων ζωών. Κάποιες από αυτές τις συνδέσεις μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν μέσω των παθών, των εθισμών και των ανεξέλεγκτων σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Όταν μια ψυχή δεσμεύεται σε αυτούς τους τύπους σκοτεινών ενεργειών, υπάρχει πάντα η τάση να χάνει ζωτική ενέργεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε συμβιβασμό της μοναδιαίας ουσίας.

 

Σε γενικές γραμμές, η κυριαρχία του αρνητικού Εγρηγορότος επιβεβαιώνεται μέσω τεχνητών εμφυτευμάτων, τα οποία είναι περιοριστικές συσκευές, οι οποίες μπορούν να έχουν ποικίλες μορφές, στόχους και να γίνονται με ποικίλες δυνατότητες που επιτρέπονται από τη διαμόρφωση της αστρικής ύλης. Είναι και λειτουργούν περισσότερο ή λιγότερο ως μορφές σκέψης, ως ολογραφικές προβολές που μπορεί να στερεοποιηθούν ή όχι μέσα στα αιθερικά σώματα.

 

Αυτές οι συσκευές είναι επικίνδυνες για τα διάφορα επίπεδα συνείδησης των ενσαρκωμένων και μετενσαρκωμένων όντων, διότι αποτελούν τα μέσα από τα οποία οι αρνητικές οντότητες από το αρνητικό Εγρηγορός τρέφονται με τις ζωτικές τους ενέργειες. Προοδευτικά, αυτές οι απώλειες ενέργειας μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στον φυσικό, ψυχολογικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό τομέα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστούν αυτά τα εμφυτεύματα, επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, δεν προέρχονται από την τρέχουσα ζωή, αλλά από προηγούμενες ζωές, οι οποίες μπορούν να ενεργοποιηθούν αυθόρμητα, αν κάποια κύτταρα της υποκειμενικής μνήμης ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενσάρκωσης.

 

Το Εγρηγορός συντηρείται μέσω των νοητικών και ψυχικών ενεργειών των δημιουργών του και, ως αυτόνομη οντότητα, διαμορφώνεται μέσω της επιμονής και της έντασης των τρεχόντων συναισθηματικών και νοητικών κυμάτων. Τα αδύναμα συναισθήματα και αισθήματα τείνουν να δημιουργούν απροσδιόριστα Εγρηγορότα, με μικρή διάρκεια ζωής. Ισχύει και το αντίθετο: μεγάλοι κύκλοι δημιουργούνται από ισχυρή θέληση, συναισθήματα και αποφασιστικότητα του σκοπού. Υπάρχει ένα καλό Εγρηγορός που είναι θετικό και φέρνει ευλογίες, καλές ενέργειες και προστασία από αρνητικές δονήσεις.

 

Ένα Εγρηγορός μπορεί να είναι προσωπικό ή συλλογικό. Το Εγρηγορός του Umbra[1] αποτελείται από ψυχές που έχουν αρνητικοποιηθεί από τα σώματα των επιθυμιών - είναι λάτρεις των βλαβών, των ναρκωτικών και κάθε είδους αφύσικων συνόλων συμπεριφορών που δεν είναι χαρακτηριστικά του πνευματικά ενισχυμένου ανθρώπου. Είναι αυτοί που δονούν και διατηρούν το αρνητικό συλλογικό Εγρηγορός. Ένα άτομο ψυχικά ισορροπημένο και με θετικές σκέψεις δημιουργεί ένα πολύ θετικό, ευημερούν και φωτεινό προσωπικό Εγρηγορός. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την αντίθετη συμπεριφορά. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να απαλλαγεί από ένα αρνητικό Εγρηγορός είναι να συνδεθεί με ένα ισχυρότερο θετικό.

 

[1] Η umbra, που στα λατινικά σημαίνει "σκιά", είναι το πιο σκοτεινό μέρος της σκιάς, όπου η πηγή φωτός εμποδίζεται πλήρως από το σώμα που την αποκρύπτει. Ένας παρατηρητής που βρίσκεται στην ομπρέλα βιώνει μια ολική έκλειψη.

 

http://humanityhealing.net/2011/05/real-meaning-of-egregore/

 

 

 

 

 

 

 

Η έννοια των Σκεπτομορφών και των Εγρηγορότων

 

 

Η ανθρώπινη συνείδηση είναι ταυτόχρονα δέκτης και γεννήτρια του ενεργειακού-πληροφοριακού σήματος. Όταν σκεφτόμαστε κάτι, η συνείδησή μας δημιουργεί τις ενεργειακές-πληροφοριακές δομές. Η συχνότητα αυτών των δομών (το εμπλεκόμενο τσάκρα) εξαρτάται από το έργο επίλυσης. Αν ο άνθρωπος θυμάται κάτι και καταγίνεται με συναισθήματα, τότε λειτουργεί το τσάκρα του Anahata. Αν ο άνθρωπος σκέφτεται για οποιαδήποτε καθημερινά θέματα, τότε οι σκεπτομορφές του κατασκευάζονται στο τσάκρα Vishuddha. Αν ο άνθρωπος σκέφτεται οποιαδήποτε αφηρημένα θέματα - για παράδειγμα, ασχολείται με τα θεωρητικά μαθηματικά ή προβληματίζεται για τη δομή του κόσμου - τότε μια τέτοια μορφή σκέψης έχει ήδη κατασκευαστεί στο τσάκρα Adjna. Και αν το άτομο ετοιμάζεται με τη συνείδησή του για οποιεσδήποτε διαδικασίες πλανητικής κλίμακας, στις οποίες προσαρμόζεται η ποικιλία των ανθρώπων - τότε εμπλέκεται το τσάκρα Σαχασράρα.

 

Αν μερικοί άνθρωποι κάνουν τις ίδιες σκέψεις, τότε οι σκεπτομορφές που παράγονται από τις συνειδήσεις τους θα επικαλύπτονται και θα αρχίσουν να ενισχύουν η μία την άλλη. Επιπλέον, αυτές οι μορφές σκέψης θα αρχίσουν να "αιχμαλωτίζουν" κοντινούς ανθρώπους με παρόμοιες παραμέτρους συνείδησης (τύπους προσωπικότητας).

 

Παρατηρούμε αυτό το φαινόμενο στα γήπεδα. Συνήθως άνθρωποι με παρόμοια αντίληψη του κόσμου πηγαίνουν εκεί, καθώς έχουν παρόμοιες παραμέτρους συνείδησης. Όλοι οι οπαδοί χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα και αισθάνονται παρόμοια συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται μια ισχυρή ενωτική μορφή σκέψης, η οποία αρχίζει να λειτουργεί σε κάθε ξεχωριστή συνείδηση. Και μερικές φορές αρκεί να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν αρκετοί ιδιαίτερα ζηλωτές οπαδοί - και όλο το πλήθος σπεύδει να σπάσει και να καταστρέψει ό,τι θα μπει κάτω από ένα χέρι. Ταυτόχρονα, το ξεχωριστά λαμβανόμενο άτομο δεν θα το έκανε ποτέ αυτό μόνο του.

 

Εδώ έχουμε ένα παράδειγμα όταν η συλλογική συνείδηση (η ενωμένη μορφή σκέψης) καταπιέζει την ατομική συνείδηση του ανθρώπου και αρχίζει να λειτουργεί αυτό το άτομο.

 

Το νοητικό σώμα του ανθρώπου περιλαμβάνει 3 τσάκρας - το Βισούντα, το Αντζνά και το Σαχασράρα. Κάθε τσάκρα λειτουργεί τον δικό του τύπο συνείδησης. Το Vishuddha λειτουργεί μια λογική συνείδηση του αριστερού ημισφαιρίου που ονομάζεται "Εγώ". Η Adjna λειτουργεί μια ευρετική συνείδηση του δεξιού ημισφαιρίου "μη-Εγώ". Το Sahasrara λειτουργεί μια συνείδηση "υπερ-Εγώ" η οποία βασίζεται στο νοητικό σώμα αντί για τα ημισφαίρια του εγκεφάλου. Η συνείδηση "υπερ-Εγώ" υπάρχει στα διαστήματα μεταξύ των ενσαρκώσεων της προσωπικότητας, όταν το φυσικό σώμα με τον εγκέφαλο απουσιάζει.

 

Ανάλογα με την ανάπτυξη της ανθρώπινης συνείδησης και το πρόβλημα που επιλύεται (συχνότητα του εμπλεκόμενου ενεργειακού-πληροφοριακού στρώματος), λειτουργεί το ένα ή το άλλο τσάκρα. Τα συνήθη κοινωνικά προβλήματα (όλα όσα σκέφτεται καθημερινά το άτομο) επιλύονται στη συχνότητα του τσάκρα Vishuddha, και αυτή η συχνότητα ονομάζεται ανθρώπινη νοητική. Τα πιο αφηρημένα προβλήματα (που δεν σχετίζονται με την καθημερινή ζωή) επιλύονται στη συχνότητα του τσάκρα Adjna, η οποία ονομάζεται υπεράνθρωπη νοητική. Και η αναφορά στις υπέρτατες δυνάμεις, ο συντονισμός στην πλανητική συνείδηση γίνεται στη συχνότητα του τσάκρα Σαχασράρα, η οποία ονομάζεται Θεϊκή νοητική.

 

Οι ενεργειακοί-πληροφοριακοί σχηματισμοί στη συχνότητα του τσάκρα Σαχασράρα ονομάζονται Εγρηγορός. Το Εγρηγορός  μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από την ομάδα των ατόμων που συντονίζονται μεταξύ τους σε κάποια "ιδέα" η οποία περιλαμβάνει το τσάκρα Σαχασράρα. Η συν-συντονισμός των ανθρώπων στην ιδέα από το ανθρώπινο νοητικό, στο τσάκρα Vishuddha, δεν θα δημιουργήσει το Εγρηγορός αλλά μια συλλογική μορφή σκέψης.

 

Σε διαφορά από τη μορφή σκέψης, που είναι η ενεργειακή-πληροφοριακή δομή (η σταθερή ποσότητα ενέργειας που εγκλωβίζεται σε ένα κέλυφος) και δημιουργείται από την ανθρώπινη συνείδηση, το Εγρηγορός είναι το ανεξάρτητο ενεργειακό-πληροφοριακό ον που έχει δική του συνείδηση και τρώει (λαμβάνει την ενέργεια) ανεξάρτητα.

 

Το Εγρηγορός είναι ο ενεργειακός-πληροφοριακός οργανισμός ανώτερης τάξης από την ατομική συνείδηση, που ονομάζεται οργανισμός του 3ου επιπέδου. Είναι ο ενεργειακός-πληροφοριακός οργανισμός που σχηματίζεται από ένα σύνολο ανθρώπινων συνειδήσεων συν-συντονισμένων σε μια ιδέα (τις πανομοιότυπες παραμέτρους της συνείδησης). Η εμφάνιση του Εγρηγορότος συνδέεται με τη διαμόρφωση της δικής του ορολογίας (γλώσσας), για παράδειγμα Εγρηγορός της ιατρικής, Εγρηγορός της φυσικής, Εγρηγορός κάποιας θρησκείας...

 

Για το σχηματισμό του Εγρηγορότος είναι απαραίτητος ο συν-συντονισμός των ανθρώπινων συνειδήσεων σε παραμέτρους όπως Κανόνας, Στόχος, Ιδεολογία με ένα τεράστιο ποσό ενέργειας που τοποθετείται στην αρχική ιδέα (τη μορφή σκέψης).

 

Στον ελάχιστο όγκο είναι δυνατός ο σχηματισμός του Εγρηγορότος του ζευγαριού (άντρας και γυναίκα), που χρησιμοποιείται στο Τάντρα. Εάν το ζευγάρι είναι αρμονικό, συντονισμένο στις παραμέτρους της συνείδησης και έχει την υψηλή θέση του Σημείου Συγκέντρωσης, παρέχοντας την απαραίτητη ποσότητα ενέργειας στα κορυφαία τσάκρα (Vishuddha, Adjna, Sahasrara), τότε κατά τη διάρκεια της οικειότητας (ένας ενεργειακός συντονισμός), η σεξουαλική ενέργεια επιταχύνεται μέσω της ενωμένης ενεργειακής δομής του ζευγαριού και σχηματίζεται το Εγρηγορός του ζευγαριού.

 

Το Εγρηγορός είναι αυτό που ονομάζεται συλλογική συνείδηση από τη σύγχρονη επιστήμη. Η συλλογική συνείδηση δεν υπάρχει μόνο στον άνθρωπο. Για παράδειγμα, την έχουν και τα αποδημητικά πουλιά. Δημιουργούν μια πτήση και πρόκειται να πετάξουν μόνο όταν παρουσιάζεται η συγκεκριμένη ποσότητα ατόμων. Αρκεί να αφαιρέσετε κάποια άτομα από την πτήση και τα πουλιά δεν θα αναχωρήσουν από πουθενά. Οι γνώσεις της πτήσης δεν αποθηκεύονται στη συνείδηση οποιουδήποτε ξεχωριστού ατόμου, αλλά αποθηκεύονται στον εγκέφαλο της συγκεκριμένης μορφής, η σύνδεση με την οποία γίνεται μόνο όταν η συγκεκριμένη ποσότητα πουλιών (περίπου 15) συγκεντρώνονται στην πτήση... Υπάρχουν Εγρηγορότα όλων των ειδών των ζώων και των φυτών, που ζουν στη Γη. Ακριβώς στο Εγρηγορός μιας μορφής αποθηκεύονται οι πληροφορίες για το πώς πρέπει να μοιάζει και να συμπεριφέρεται το ζώο της συγκεκριμένης μορφής. Σε αναλογία με τον κόσμο των υπολογιστών και των γλωσσών προγραμματισμού, το Εγρηγορός μιας μορφής είναι μια "κλάση" ενώ το άτομο της συγκεκριμένης μορφής είναι ένα "αντικείμενο" της συγκεκριμένης κλάσης.

 

Όταν γίνεται λόγος στη Βίβλο για τη δημιουργία των ζώων και των ανθρώπων, εννοείται ο ορισμός των "κλάσεων" - Εγρηγορότων μιας μορφής και όχι κάποιων ατόμων. Το Εγρηγορός ενός ανθρώπινου είδους ονομάζεται "Αδάμ Καντμόν", που σε μετάφραση από τα εβραϊκά σημαίνει "ένας αρχέγονος άνθρωπος". Είναι εκείνη η ενεργειακή-πληροφοριακή μήτρα, πάνω στην οποία χτίζεται το κουκούλι του ανθρώπου με όλα τα ενεργειακά του σώματα...

 

Η εξέλιξη μιας μορφής (των φυτών και των ζώων) είναι η συσσώρευση πληροφοριών στο Εγρηγορός της μορφής, που συλλέγονται από όλα τα άτομα. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα όσον αφορά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος ως μορφή έχει επίσης το Εγρηγορός (Αδάμ Κάδμον), πάνω στο οποίο δημιουργείται το ανθρώπινο σώμα και η συνείδηση κατά την πρώτη γέννηση.

 

Στο Εγρηγορός μιας μορφής του ανθρώπου υπάρχει η πολύ πρωτόγονη, βασική συνείδηση (τα έμφυτα αντανακλαστικά), η οποία κατευθύνεται στην υποστήριξη της επιβίωσης και την αναπαραγωγή. Το άτομο της πρώτης κάστας, που ενσαρκώνεται για πρώτη φορά στη Γη, λαμβάνει ακριβώς αυτή τη συνείδηση. Το Εγω μιας ανθρώπινης μορφής δεν συσσωρεύει τις πληροφορίες που συλλέγονται από τους ανθρώπους, διότι αυτές οι πληροφορίες συγκεντρώνονται στην ενσαρκωμένη ψυχή κάθε ξεχωριστού ατόμου. Έτσι η εξέλιξη του ανθρώπου διαφέρει από την εξέλιξη των ζώων. Κάθε μεμονωμένο ζώο δεν μετενσαρκώνεται και έτσι γεννιέται πάντα για πρώτη φορά (σαν στην πρώτη του "κάστα") και λαμβάνει συνείδηση από το Εγρηγορός μιας μορφής. Έτσι, όλες οι εξελικτικές αλλαγές σε ξεχωριστά άτομα ζώων εμφανίζονται στο Εγρηγορός μιας μορφής. Μεταξύ των ξεχωριστών ζωικών ατόμων μιας μορφής δεν υπάρχει πρακτικά καμία διαφορά στη συμπεριφορά. Κατά τη διαδικασία συσσώρευσης πληροφοριών στο Εγρηγορός μιας μορφής, η συμπεριφορά όλων των ατόμων θα αλλάξει. Πιθανώς, η συμπεριφορά των αλεπούδων ή των λύκων σήμερα διαφέρει λίγο από τους προγόνους τους, που έζησαν πριν από εκατό χιλιάδες χρόνια.

 

Η ανθρώπινη προσωπικότητα (ψυχή) περνάει έναν συγκεκριμένο τρόπο εξέλιξης στη Γη, ο οποίος ορίζεται με το υπάρχον σήμερα "στρώμα του Εγρηγορότος", δηλαδή ένα σύνολο Εγρηγορότων διαφόρων επιπέδων στο ενεργειακό-πληροφοριακό πεδίο της Γης. Περαιτέρω θα μιλήσουμε για την προέλευση αυτών των Εγρηγορότων.

 

Το Εγρηγορός είναι ένα στοιχείο της πλανητικής συνείδησης και μια πηγή λειτουργικού σήματος για τη συνείδηση του ανθρώπου. Ο άνθρωπος ποτέ δεν εντοπίζει και ποτέ δεν γνωρίζει πώς και από πού του έρχεται το λειτουργικό σήμα, που καθορίζει τις ιδέες, τα συναισθήματα, τις προοπτικές και τη συμπεριφορά του. Γιατί και από πού εμφανίζονται ξαφνικά οι επιθυμίες και οι ιδέες.

 

Η συμπεριφορά του ανθρώπου δεν είναι τίποτε άλλο από την εκτέλεση του λειτουργικού σήματος από το Εγρηγορός. Διάφοροι αλγόριθμοι συμπεριφοράς προκαλούνται από διάφορα Εγρηγορότα με τα οποία μπορεί να συνδεθεί η ανθρώπινη συνείδηση. Κάθε Εγρηγορός διαθέτει τα δικά του συγκεκριμένα ενεργειακά-πληροφοριακά χαρακτηριστικά και "αγκιστρώνει" μόνο εκείνες τις ανθρώπινες συνειδήσεις, οι οποίες διαθέτουν αντίστοιχες ιδιότητες.

 

Για παράδειγμα, κάθε επιστημονική ή πολιτική κοινωνία έχει το δικό της Εγρηγορός. Και η συμμετοχή σε μια τέτοια κοινωνία (η ένταξη στο συγκεκριμένο Εγρηγορός) θα περιλαμβάνει μόνο ανθρώπους με τις συγκεκριμένες ιδιότητες, που αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης κοινωνίας. Ακριβώς λόγω των διαφόρων ιδιοτήτων που συσσωρεύει η ανθρώπινη προσωπικότητα για πολλές ενσαρκώσεις, οι άνθρωποι συμμετέχουν σε μια ή άλλες δράσεις ή εντάσσονται σε ένα ή άλλα κινήματα.

 

Το ίδιο συμβαίνει τόσο με τα κρατικά όσο και με τα θρησκευτικά Εγρηγορότα. Φέρουν από μόνα τους ορισμένες ιδιότητες της ανθρώπινης συνείδησης και μόνο τα άτομα που διαθέτουν τις συγκεκριμένες ιδιότητες θα αλληλεπιδράσουν με τέτοια Εγρηγορότα.

 

Χρησιμοποιώντας το ανάλογο του τηλεοπτικού δέκτη και ενός σήματος, είναι δυνατόν να πούμε ότι όταν ο δέκτης είναι συντονισμένος σε οποιοδήποτε κανάλι, βλέπουμε μια συγκεκριμένη εικόνα στην οθόνη. Παρομοίως, αν η ανθρώπινη συνείδηση είναι ακριβώς συντονισμένη σε οποιονδήποτε Εγρηγορός, το άτομο έχει ένα ισχυρό σαφώς καθορισμένο κίνητρο για οποιεσδήποτε πράξεις. Συνήθως, η συνείδηση του ανθρώπου είναι συντονισμένη σε μερικά διαφορετικά Εγρηγορότα και επομένως το κίνητρο του ατόμου αυτού είναι μερικές φορές ασθενώς καθορισμένο και ευμετάβλητο.

 

Η μεταστροφή των ανθρώπων που ακολουθούν τον κοσμικό τρόπο ζωής σε θρησκευτικά Εγρηγορότα εξηγείται από το γεγονός ότι τα άτομα αυτά δεν ήταν έντονα εμπλεκόμενα σε κοινωνικό Εγρηγορός και δεν είχαν ακριβές ζωτικό πρόγραμμα και κίνητρο. Σε επαφή με το θρησκευτικό Εγρηγορός με τις τελετουργίες του και τα έντονα εμπλεκόμενα μέλη της θρησκείας, οι άνθρωποι αυτοί εντάσσονται στο θρησκευτικό Εγρηγορός και βρίσκουν το ισχυρό ζωτικό κίνητρο, το οποίο τους φαίνεται ως πανάκεια από όλα τα προβλήματα και τις έγνοιες.

 

Το Εγρηγορός είναι ο συσσωρευτής και η αποθήκευση των εμπειριών (πληροφοριών) όλων των συνειδήσεων που συνδέονται σε αυτό.

 

Ο άνθρωπος είναι ένα "κύτταρο" του πλανητικού οργανισμού (συνείδηση του πλανήτη). Ο άνθρωπος ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάψει να είναι το κύτταρο. Αν αποσυνδεθεί ο άνθρωπος από τη συνείδηση του πλανήτη (από το στρώμα του Εγρηγορότος) - θα πεθάνει όπως θα πεθάνει το κύτταρο του οργανισμού μας αν το αποσυνδέσουμε από τον οργανισμό.

 

Φαίνεται στον άνθρωπο ότι λειτουργεί τη ζωή του μόνος του και ότι είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά αποδεικνύεται ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν ένα και το αυτό για κάποιο λόγο ανάλογα με το επίπεδο συνείδησης (κάστα). Η πρώτη κάστα θα ήθελε να τρώει θρεπτικά και να έχει την ενεργή διασκέδαση. Η δεύτερη κάστα θα ήθελε να κερδίζει περισσότερα χρήματα, να εξοπλίζει το κτήμα, να τρώει νόστιμα και να πηγαίνει σε κάποια σόου. Η τρίτη κάστα θα ήθελε να αποκτήσει εξουσία, τιμή, να διοργανώσει βασιλικό γλέντι και μονομαχίες. Η τέταρτη κάστα θα ήθελε να φτάσει σε νέες πληροφορίες, άγνωστες ακόμα σε κανέναν...

 

Και παρά την ποικιλία των ανθρώπινων επιθυμιών και δυνατοτήτων, όλες τους περιορίζονται σε μια βάση, η οποία καθορίζεται από το επίπεδο ανάπτυξης της συνείδησης. Και όλη η φαινομενική ποικιλία εκφράζεται σε ασήμαντες λεπτομέρειες. Για έναν "έμπορο" αρκεί να κατέχει το εξοχικό κτήμα, και για έναν άλλο η απαραίτητη ανάγκη είναι να κατέχει το μεσαιωνικό κάστρο. Αλλά, έτσι δεν αλλάζει μια ουσία της επιθυμίας (να αποκτήσει μια υλική αξία), και χαρακτηρίζει μόνο τις συγκεκριμένες αποκτήσεις της συγκεκριμένης προσωπικότητας σε όλες τις προηγούμενες ζωές. Αν το συγκεκριμένο άτομο έζησε παλαιότερα στο μεσαιωνικό κάστρο και του ήταν έντονα ευχάριστο, η επιθυμία να αποκτήσει ένα κάστρο "αποτυπώθηκε" στις δομές της ψυχής και εμφανίζεται μόλις είναι δυνατόν να το πραγματοποιήσει.

 

Αρκεί απλώς να παρατηρήσετε τους ανθρώπους γύρω σας για να πειστείτε ότι η συμπεριφορά τους σε όλα διαχωρίζεται με μεγάλη ακρίβεια ανάλογα με το επίπεδο συνείδησης. Αυτό απλώς επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι ο άνθρωπος δεν είναι απολύτως ανεξάρτητος στον καθορισμό της συμπεριφοράς του, αλλά ελέγχεται από τους κοινούς πλανητικούς μηχανισμούς για όλους τους ανθρώπους. Και τα Εγρηγορότα είναι τα στοιχεία αυτού του μηχανισμού.

 

Τα Εγρηγορότα ονομάζονται μερικές φορές Κανάλια (μιας επικοινωνίας). Είναι δυνατόν να ακούσει κανείς σε εσωτεριστικούς κύκλους κάτι κοντά στο "...συνδέεται με το ένα ή το άλλο κανάλι". Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση του ανθρώπου συντονίστηκε με το κανάλι (έχει εισέλθει σε αλληλεπίδραση με το Εγρηγορός) και περαιτέρω θα πρέπει να προκύψει η ενεργειακή-πληροφοριακή αλληλεπίδραση "άνθρωπος - Εγρηγορός", για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

 

Κάθε Εγρηγορός είναι ο ενεργειακός-πληροφοριακός οργανισμός, που διαθέτει τη δική του συνείδηση - όπως και κάθε ενεργειακή-πληροφοριακή δομή στο Σύμπαν. Επομένως, μπορούμε να μιλάμε για το "σώμα" του Εγρηγορότος - τον ίδιο τον ενεργειακά πληροφοριακό οργανισμό, που δημιουργείται από τις συνειδήσεις των ανθρώπων, και για τη συνείδηση του Εγρηγορότος που διαμορφώνεται σε αυτό όπως και σε κάθε ενεργειακά πληροφοριακή δομή. Έτσι, το επίπεδο της συνείδησης του Εγρηγορότος εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της δομής του, από την ποσότητα των ανθρώπων που το αποτελούν. Κάθε συνείδηση στο Σύμπαν είναι συνάρτηση της πολυπλοκότητας της πολυδιάστατης δομής του φορέα της.

 

Το επίπεδο συνείδησης του ανθρώπου εξαρτάται άμεσα από την πολυπλοκότητα της προσωπικότητάς του, από την εμπειρία ζωής που έχει αποκτήσει το συγκεκριμένο άτομο σε όλες τις ενσαρκώσεις του. Για την ανάπτυξη της συνείδησης είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να διάγει την ενεργό και γεμάτη γεγονότα ζωή γεμάτη με πραγματικά γεγονότα.

 

Μιλώντας για τα Εγρηγορότα ως τα ανεξάρτητα ενεργειακά-πληροφοριακά αντικείμενα που συνεργάζονται με την ανθρώπινη συνείδηση, έχουμε τρεις παραμέτρους, που καθορίζουν το Εγρηγορός:

 

Ενεργειακές-πληροφοριακές παράμετροι ενός "σώματος" του Εγρηγορότος, οι οποίες εξαρτώνται αποκλειστικά από την πολυπλοκότητα (το επίπεδο) των συνειδήσεων των ανθρώπων που αποτελούν το συγκεκριμένο Εγρηγορός.

Η πυκνότητα της ενέργειας στο "σώμα" του Εγρηγορότος, η οποία εξαρτάται από την κατανομή των ανθρώπων που το σχηματίζουν στην επικράτεια του πλανήτη.

Το επίπεδο συνείδησης του Εγρηγορότος, το οποίο εξαρτάται μόνο από την ποσότητα των ανθρώπων που το σχηματίζουν, ανεξάρτητα από τα επίπεδα των συνειδήσεών τους.

 

Ας εξετάσουμε αυτές τις έννοιες ξεχωριστά.

 

Για αναλογία ας πάρουμε ένα ανθρώπινο σώμα - αποτελείται από όργανα. Η πολυπλοκότητα ενός ξεχωριστού ανθρώπινου σώματος εξαρτάται από την πολυπλοκότητα των οργάνων - των συστατικών αυτού του σώματος. Για παράδειγμα, ο εγκέφαλος είναι πιο πολύπλοκος από ένα στομάχι. Και τα κύτταρα ενός εγκεφάλου είναι πιο πολύπλοκα από τα κύτταρα που σχηματίζουν το δέρμα...

 

Το ίδιο συμβαίνει και στο επόμενο ιεραρχικό επίπεδο. Οι συνειδήσεις που είναι πιο πολύπλοκες θα δημιουργήσουν πιο πολύπλοκα Εγρηγορότα. Και επίσης το κύτταρο ενός εγκεφάλου δεν θα συνηθίσει σε μια φτέρνα- επίσης οι άνθρωποι με διαφορετικό επίπεδο συνείδησης μπορούν να συνδεθούν μόνο με Εγρηγορότα που αντιστοιχούν στο επίπεδό τους.

 

Η πυκνότητα της ενέργειας στο Εγρηγορός εξαρτάται από τις ακόλουθες παραμέτρους:

 

Την ποσότητα των ανθρώπων που το αποτελούν.

Η περιοχή που καλύπτεται από αυτό - δηλαδή η περιοχή διαμονής αυτών των ανθρώπων.

  

Όσο μεγαλύτερη περιοχή καλύπτεται από το Εγρηγορός με μικρότερη ποσότητα ανθρώπων που το αποτελούν, τόσο μικρότερο είναι το επίπεδο πυκνότητας της ενέργειας στο Εγρηγορός.

 

Το επίπεδο συνείδησης του Εγρηγορότος χρειάζεται εξήγηση.

 

Η συνείδηση είναι μια ιδιότητα κάθε ενεργειακού-πληροφοριακού αντικειμένου. Και η πολυπλοκότητα της συνείδησης εξαρτάται από την πολυπλοκότητα ενός αντικειμένου. Για παράδειγμα, ο άνθρωπος αποτελείται από κύτταρα, καθένα από τα οποία διαθέτει τη δική του συνείδηση. Έτσι, η συνείδηση του ανθρώπου δεν είναι παράγωγο της συνείδησης του κυττάρου. Η συνείδηση του ανθρώπου (προσωπική συνείδηση "εγώ") είναι συνείδηση εντελώς άλλου επιπέδου, από τη συνείδηση ενός ξεχωριστού κυττάρου και εξαρτάται μόνο από την ποσότητα των νευρώνων (κύτταρα ενός εγκεφάλου), που συμμετέχουν στην κατασκευή νευρικών αλυσίδων και εκείνων των διαμορφώσεων, που μπορούν να κατασκευαστούν από αυτούς τους νευρώνες...

 

Για το απλουστευμένο μοντέλο θα θεωρήσουμε το ηλεκτρονικό σχήμα ή μικροεπεξεργαστή, που χρησιμοποιείται σήμερα για την επεξεργασία των πληροφοριών. Η πολυπλοκότητα και οι δυνατότητές του εξαρτώνται άμεσα από την ποσότητα των ηλεκτρονικών στοιχείων (τρανζίστορ) που τον αποτελούν. Ο επεξεργαστής με 1 εκατομμύριο στοιχεία θα είναι σημαντικά ασθενέστερος από τον επεξεργαστή που κατασκευάζεται με 1 δισεκατομμύριο από τα ίδια στοιχεία. Έτσι, οι ευκολίες του επεξεργαστή δεν εξαρτώνται από την πολυπλοκότητα ενός βασικού στοιχείου (τρανζίστορ) αλλά μόνο από την ποσότητα αυτών των στοιχείων. Είναι αυτό που ονομάζεται μετασχηματισμός της ποσότητας ενός επιπέδου ζωής σε ποιότητα σε ένα άλλο επίπεδο ζωής...

 

Παρομοίως η συνείδηση του Εγρηγορότος δεν εξαρτάται από τη συνείδηση ενός ανθρώπου, αλλά είναι η συνείδηση του επόμενου επιπέδου (το τρίτο επίπεδο μετά του ανθρώπου και τη συνείδηση ενός κυττάρου) και εξαρτάται μόνο από την ποσότητα των μονάδων της ανθρώπινης συνείδησης που σχηματίζουν το συγκεκριμένο Εγρηγορός.

 

Η συνείδηση του Εγρηγορότος διαφέρει από τη συνείδηση του ανθρώπου όπως και οι δυνατότητες ενός τρανζίστορ διαφέρουν από τις δυνατότητες ενός μικροεπεξεργαστή. Πρόκειται για θεμελιωδώς διαφορετικά επίπεδα συνείδησης. Η συνείδηση του Εγρηγορότος λειτουργεί με τις περισσότερες παραμέτρους ενός πολυμεταβλητού σήματος ενέργειας-πληροφορίας, από τη συνείδηση του πιο ανεπτυγμένου ανθρώπου.

 

Σαν να μην εξαφανίζεται πουθενά η συνείδηση ως ενεργειακή-πληροφοριακή δομή μετά τον θάνατο ενός σώματος, αυτή η συνείδηση συνεχίζει να συμμετέχει στην κατασκευή και συντήρηση των Εγρηγορότων στα οποία έχει συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια της ζωής.

 

Επομένως, τα αρχαία Εγρηγορότα διαθέτουν μια τεράστια δύναμη επειδή περιλαμβάνουν μια τεράστια ποσότητα συνειδήσεων (των ανθρώπων που έζησαν ποτέ, και των ανθρώπων που ζουν σήμερα) οι οποίες το διαμορφώνουν και διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της ιστορίας της ύπαρξης του συγκεκριμένου Εγρηγορότος.

 

Η αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και Εγρηγορότος γίνεται με βάση τις ακόλουθες αρχές:

 

Για να μπορέσει ο άνθρωπος να συνδεθεί με το Εγρηγορός, το επίπεδο συνείδησης του ανθρώπου (οι παράμετροι του) θα πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του Εγρηγορότος. Στην περίπτωση αυτή, λαμβάνει χώρα η αιχμαλωσία του ανθρώπου από το Εγρηγορός. Η ενέργεια-πληροφορία σε αυτή την ένωση θα υπερχειλίσει από το ανώτερο επίπεδο της πυκνότητάς της στο κατώτερο επίπεδο σύμφωνα με τους γνωστούς φυσικούς νόμους. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επαφής "άνθρωπος - Εγρηγορός" μπορεί να υπάρξει επιρροή του Εγρηγορότος στον άνθρωπο και αντίστροφα.

 

Εάν η πυκνότητα της ενέργειας-πληροφορίας στο Εγρηγορός είναι μεγαλύτερη από την ανθρώπινη συνείδηση, το Εγρηγορός θα επηρεάσει τον άνθρωπο και οι πληροφορίες από το Εγρηγορός θα ξαναγραφούν στη συνείδηση του ανθρώπου, ανακατασκευάζοντας τη δομή του και καθορίζοντας τη συμπεριφορά του.

 

Το παράδειγμα μιας τέτοιας επιρροής είναι η Σέκτα. Πρόκειται κατά κανόνα για μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν συμπαγώς σε μια μικρή περιοχή (ένα χωριό). Η πυκνότητα της ενέργειας σε μια τέτοια αίρεση θα είναι μεγαλύτερη από την πυκνότητα της ενέργειας του μεμονωμένου κατοίκου του χωριού. Η ενέργεια θα ξεχειλίσει από το Εγρηγορός της σέκτας στη συνείδηση του ανθρώπου. Αλλά το επίπεδο της συνείδησης του Εγρηγορότος μιας τέτοιας αίρεσης θα είναι μάλλον χαμηλό λόγω του μικρού αριθμού των οπαδών. Ως εκ τούτου, η ανθρώπινη συνείδηση που αιχμαλωτίζεται από τη συγκεκριμένη αίρεση (ασφαλώς με την παρουσία του συντονισμού της συνείδησης του ανθρώπου με τις ιδέες της αίρεσης), θα καταπιέζεται με τη συνείδηση του Εγρηγορότος και κατά συνέπεια θα γίνεται απλούστερη, και εκεί θα συμβαίνουν όλα όσα ονομάζουμε "ζόμπι".

 

Παρόμοια συμβαίνει και με τις μεγάλες θρησκείες. Οι μεγάλες θρησκείες ξεκινούν συνήθως ως αίρεση. Αν η θρησκεία είναι αρχαία και υπήρχαν πολλοί οπαδοί της για όλους τους αιώνες της ύπαρξής της, το επίπεδο συνείδησης των θρησκευτικών Εγρηγορότων είναι μερικές φορές ανώτερο από το επίπεδο συνείδησης του απλού ενορίτη. Επιπλέον, η πυκνότητα της ενέργειας στο Εγρηγορός είναι επίσης αρκετά υψηλή στους τόπους διαμονής των οπαδών της συγκεκριμένης θρησκείας.

 

Έτσι, η επιρροή της θρησκευτικής συνείδησης στον ενορίτη εμφανίζεται επίσης. Και αν οι θρησκευτικές ιδέες είναι προοδευτικές για μια προσωπική ανάπτυξη για τους ανθρώπους της πρώτης και της δεύτερης κάστας, τότε για τους ανθρώπους της τρίτης κάστας οι θρησκευτικές ιδέες γίνονται μερικές φορές φρένο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας.

 

Αν η ποσότητα των οπαδών οποιασδήποτε ιδέας μειωθεί ή αν η ιδέα διανεμηθεί σε υπερβολικά πολλά εδάφη με μικρή πυκνότητα των οπαδών, τότε η κατεύθυνση της ανταλλαγής ενέργειας αλλάζει και τώρα το Εγρηγορός αρχίζει να αφαιρεί ενέργεια από τους οπαδούς. Αλλά παρ' όλα αυτά, η συνείδηση του ανθρώπου αρχίζει να επηρεάζει τη συνείδηση του Εγρηγορότος.

 

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να εξετάσουμε το Εγρηγορός του κομμουνισμού. Όταν προσπάθησε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, τότε λόγω της αδύναμης δημοτικότητάς του, η πυκνότητα της ενέργειας στο Εγρηγορός μειώθηκε, και η επιρροή των συνειδήσεων των ανθρώπων στη συνείδηση του Εγρηγορότος, άρχισε η αναθεώρηση της ιδέας. Ως εκ τούτου, η ιδέα του κομμουνισμού έχει καταστεί παρωχημένη και το κομμουνιστικό κίνημα έχει διαλυθεί. Έτσι, το Εγρηγορός του κομμουνισμού συνεχίζει να υπάρχει (σε μεγάλο βαθμό εις βάρος της πρόσθετης φόρτισης από τις πεθαμένες γενιές) και εξακολουθεί να επηρεάζει τους οπαδούς ως μια μικρή σέχτα.

 

Οι ιδέες του ίδιου Εγρηγορότος αιχμαλωτίζουν έναν λαό και δεν αιχμαλωτίζουν καθόλου άλλους. Εξαρτάται από τις παραμέτρους (τις επίκτητες ιδιότητες) της συνείδησης του συγκεκριμένου ατόμου και τη συμμόρφωσή τους με τις ιδέες που διέπουν το συγκεκριμένο Εγρηγορός. Για παράδειγμα, τρεις βασικές (μεγάλες) θρησκείες αιχμαλωτίζουν ανθρώπους από την πρώτη και μέχρι την τέταρτη κάστα. Ενώ ο μυστικιστικός χριστιανισμός (μασονικές στοές και μυστικά τάγματα) εμπλέκει ήδη το μικρότερο φάσμα συνειδήσεων (μόνο ανθρώπους της τρίτης και της τέταρτης κάστας). Και ορισμένες αρχαίες θρησκείες του Θιβέτ έχουν οπαδούς μόνο από τους ανθρώπους της τέταρτης κάστας.

 

Καθώς οι άνθρωποι περιλαμβάνονται σε Εγρηγορότα με διάφορα επίπεδα τόσο ενέργειας όσο και συνείδησης, οι άνθρωποι με το υψηλότερο επίπεδο ενέργειας "τρέφουν" το Εγρηγορός και οι άνθρωποι με το χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας "τρέφονται" από το Εγρηγορός. Όταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος πηγαίνει σε έναν θρησκευτικό ναό - τότε λαμβάνει ενέργεια (κατά κανόνα). Ο νέος και υγιής συνήθως δίνει ενέργεια...

 

Παρόμοια συμβαίνει και με τη συνείδηση. Οι άνθρωποι με την πιο ανεπτυγμένη συνείδηση (η τέταρτη κάστα, κατά κανόνα) λειτουργούν ένα Εγρηγορός (ιερατείο στη θρησκεία), και οι άνθρωποι με τη χαμηλότερη συνείδηση αντιμετωπίζουν το Εγρηγορός (ενορίτες στη θρησκεία).

 

Τα πολιτικά κόμματα και κινήματα δημιουργούνται συνήθως από ανθρώπους με την ανεπτυγμένη συνείδηση και με μια ιδέα, η οποία υποστηρίζεται από τις μάζες. Μόνο στη συνέχεια αιχμαλωτίζουν ως οπαδούς ανθρώπους με λιγότερο ανεπτυγμένη συνείδηση, οι οποίοι όμως υποστηρίζουν την ιδέα. Επομένως, αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι με τις πιο ανεπτυγμένες συνειδήσεις λειτουργούν τις μάζες μέσω του Εγρηγορότος.

 

Είναι γνωστό ότι τα προλεταριακά κόμματα (το επίπεδο των Εργατών) δεν δημιουργήθηκαν από τους προλετάριους, αλλά δημιουργήθηκαν από τη νοημοσύνη (το επίπεδο των Πολεμιστών και των Μάγων). Αλλά υπήρχαν προλετάριοι που αιχμαλώτισαν τα δημιουργημένα Εγρηγορότα ως βασική κινητήρια δύναμη.

 

Όλες οι εσωτερικές γνώσεις υπάρχουν μέσα σε αρχαία Εγρηγορότα υψηλής συχνότητας - Εγρηγορότα αρχαίων πολιτισμών. Οι αρχαίοι πολιτισμοί χάθηκαν ήδη πριν από δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, αλλά τα Εγρηγορότα τους υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ενεργειακό-πληροφοριακό πεδίο του πλανήτη.

 

Για την πλήρη και ακριβή λήψη της εσωτερικής γνώσης, είναι απαραίτητο να μάθουμε να συνδεόμαστε με αυτά τα Εγρηγορότα ανεξάρτητα, για αυτό είναι απαραίτητο να μάθουμε να ανυψώνουμε το Σημείο Συγκέντρωσης στο επίπεδο του τσάκρα Αναχάτα και πάνω.

 

Όλα αυτά εξηγούν γιατί η εσωτερική γνώση είναι μυστική και απρόσιτη σε όλους. Γίνεται προσιτή μόνο σε εκείνους που είναι σε θέση να ενταχθούν στα αρχαία Εγρηγορότα - τους φύλακες της γνώσης. Κατά τη διαδικασία ανάπτυξης του πολιτισμού μας, υπάρχει μια σταδιακή ανάπτυξη της συνείδησης των ανθρώπων και όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να ενταχθούν σε εσωτεριστικά Εγρηγορότα και να προσαρμόσουν τις πληροφορίες που λαμβάνουν από αυτά για ένα σύγχρονο επίπεδο ανάπτυξης της συνείδησης. Ως εκ τούτου, κάποιες γνώσεις, οι οποίες ήταν μυστικές στο παρελθόν, γίνονται σταδιακά προσιτές σε πλήθος ανθρώπων και μέσω αυτών των ανθρώπων, μεταφέρονται σε κοινωνικούς εγωιστές. Για παράδειγμα, σήμερα δεν κατανοούν όλοι τις αρχές της εργασίας της εναλλακτικής ιατρικής, αλλά πολλοί άνθρωποι την αποδέχονται και παραδέχονται την αποτελεσματικότητά της.

 

Οποιαδήποτε εσωτερική δράση, οποιαδήποτε εσωτερική πρακτική βασίζεται στο Εγρηγορός. Αν κάποιος άνθρωπος έχει εφεύρει μια νέα πρακτική, όλη η δύναμη αυτής της πρακτικής θα καταλήξει στο προσωπικό ενεργειακό δυναμικό (προσωπική δύναμη) του συγκεκριμένου ατόμου. Αν μια ομάδα ανθρώπων χρησιμοποιεί αυτή την πρακτική, δημιουργείται το Εγρηγορός της ομάδας, το οποίο αρχίζει να υποστηρίζει και να ενισχύει τη συγκεκριμένη πρακτική.

 

Και αν αυτή η εσωτερική πρακτική υπάρχει ήδη εδώ και χιλιάδες χρόνια και υποστηρίζεται από τα πιο ισχυρά αρχαία Εγρηγορότα, τότε το αποτέλεσμα από τη χρήση της θα είναι τελείως διαφορετικό. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, η αναζήτηση αρχαίων τεχνουργημάτων και αρχαίων μαγικών πραγματειών με την περιγραφή παλαιών πρακτικών εργασίας συμβαίνει συνεχώς στον κόσμο.

 

Η μελέτη και η χρήση των αρχαίων εσωτεριστικών γνώσεων και πρακτικών θα αποδίδει πάντα μεγαλύτερη επιρροή από οποιαδήποτε καινοτομία...

 

 

http://esoteric4u.com/en/introduction-to-the-esoteric/979-2-11-the-concept-about-thoughtforms-and-egregors

 

ΑΘΗΝΑ, Παρθενος, Υπερμαχος Στρατηγος. προστατις της πολεως των Αθηνων.

 

ΠΑΝΑΓΙΑ, Παρθενος, Υπερμαχος Στρατηγος, προστατις της Κωνσταντινουπολης.